Top 5 fejl under gulvafslibning
Det her et et “must read”, hvis du ikke har prøvet at slibe eller afhøvle et gulv.
Du får hermed tips til hvad du bestemt IKKE skal gøre og det er yderst værdifuld viden, der kan give dig en super oplevelse, når du sliber dit gulv selv kontra det modsatte.
1: Søm i gulvet
Når et ældre gulv skal slibes, er det vigtigt, at tjekke om det er et sømmet gulv, hvor der stikker sømhoveder op forskellige steder.
Sliber du bare afsted på sådan et gulv, vil der ikke gå mere end 3 minutter før sandparpieret bliver revet i tue og du har sikkert ikke købt ret mange med.
Det kan ende med du skal retur til byggemarkedet og hente flere stykker sandpapirs ruller.
TIP: Sørg for at gennemgå gulvet for søm og er der nogen du kan se, så ”Dyk” dem ved at sætte en dyvel på dem og slå med en hammer.
Så bliver de sænket ned i træet, så de dermed ikke kan få tag i sandpapiret.
2: Test med fint papir
Er du ikke professionel, så tag det fineste sandpapir på maskinen ført og prøv maskinen af. Husk altid at sæt i gang før du tænder, så maskinen ikke står stille, når du tænder.
Prøv at kør lidt hen over gulvet med maskinen og mærk hvordan den virker- Så kan du altid skifte over til grov-korn bagefter.
3: Brug støvpose
Alle nyere gulvslibemaskiner om det så er båndslibere eller rondelslibere, de har mulighed for at montere en støvpose (som en støvsugerpose) og du bør købe støvposer med til maskinen (en er ofte nok) så du ikke komplet indsmører hele hjemmet i slibestøv.
Og det er ikke for sjov poserne eksisterer, du vi meget hurtigt opdage, at de få kroner for en pose er RIGTIGT godt givet ud.
Uden pose, vil der være støv i hele hjemmet og da det er meget fint ligger det sig ind i selv komplet irriterende små revner.
4: Du glemmer en kantsliber
Når du lejer maskiner til gulvafslibning, så husk, en stor båndsliber eller rondelsliber ikke kan komme helt ind i alle hjørner.
Her er det nødvendigt med en kantsliber.
Den kan komme længere ind mod panelerne.
I mange tilfælde vil det ofte være nødvendigt også at bruge en uprofessionel kantsliber f.eks. en trekantsliber -som kan komme helt ind i hjørnerne.
Her skal du også sørge for sandpapir i både korn 30 og korn 100 – men også at der er sug på, ellers støver de helt ualmindeligt voldsomt meget.
5: Du Får ikke panelerne afmonteret før slibning
Både sandlister og paneler bør afmonteres før en gulvslibning, hvis du vil have det perfekte resultat -og de skal først på efter overfladebehandlingen.
Grunden er,a t det er umuligt, at slibe perfekt ind til kanten og du derfor altid vil kunne se en lille smule nuance efter lakeringen.
Tager du panelerne af, vil den nuance blive gemt bag panelerne og sandlister.
Når der slibes vil panelerne også blive ramt og beskadiget, så de alligevel skal males/afmonteres de, ja så undgår du skrammerne og slipper for at male dem